Bir üniversite öğrencisi olun yada profesyonel bir çalışan. Öğrenciyseniz ödevleriniz, sınavlara çalışma planlarınız ve hedefleriniz için ayrı bir iş yükünüz olacak. İş hayatında iseniz, ekstra müfredat aktiviteleriniz, günlük ilgilenmeniz gereken mailler yada iş başvurularını takip eden yoğun bir insan kaynakları personeli olabilirsiniz.

Bu ikisinin karışımı olarak benim gibi hem öğrencilik hayatı devam eden ve iş dünyasında yer alan  biri olabilirsiniz. Üstüne bir de milli sporcu olma durumu yüklenince iş yükünü siz düşünün. ”x3” 

Bu blog yazımda verimliliği arttıran teknolojik araçlardan bahsederken aynı zamanda hiç uygulamadığım halde herkes kolay yoldan hedefe ulaşırken ben zor yolları neden hep seçtiğimi ( istemsizce ) anlatacağım.

İstanbul üniversitesi iktisat alanında büyük bir birikim yapıyorum ( 4 yıllık okulu 5.yılımda bitiremiyorum birikimi:) 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanından bir öğrenci ile olan şu diyoluğu hep okul içerinde dönüp durur.

Hoca: Okulu 4 yılda vaktinde bitirmeyi planlayan var mı

Sınıftan bazıları el kaldırır, bazıları kaldırmaz

Hoca: Vaktinde bitirmeyi planlayanlar hayatından 4 yıl kaybeder, kalanlar kaldıkları kadar kazanır..

 

anonim

Bu örnekte tabiki derin bir ironi var inceyi anladığınızı umuyorum. Herzaman bahanelerimiz var haftanın sonunda bulduğum zaman, daha üretken olmam için bana yardımcı olan web ve mobil uygulamalar sayesinde kısmen var. Ders notlarımı düzenlemek için evernote gibi araçlar, odağı artırmak için rescuetime ve toplantı zamanlarını bulmak için whenisgood kullanıyorum. Kısacası bu makalemde, bu 5 en iyi uygulamaları ortak üretkenlik engellerini yıkmak için nasıl kullanılacağını gösteriyor olacağım. Bu uygulamaların birçoğunun yaşam boyu öğrenen veya profesyonel olduğunuzda kullanışlı, hatta ileri seviye elverişli olduğunu sizde göreceksiniz.

0 0 oylar
Article Rating